Boršč s hovädzím mäsom

  • Sharebar

500 g hovädzieho mäsa 

1 PL olivového oleja

1/2 cibule 

3 mrkvy 

3 L vriacej vody 

300 g kyslej kapusty 

1 malé sklíčko zaváranej cvikly 

1 ČL majoránky

1 ČL čili korenia

1 PL kečupu 

1 ČL čierneho korenia

1 ČL himalájskej soli 

1 bobkový list 

3 ks nového korenia 

1 ČL sladkej papriky 

 

Počet porcií: 8   Čas prípravy: 1,5 hodiny

 

Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, kedysi dávno ma ho naučil môj otec, ja som si ho len mierne upravila. Vyskúšajte a určite zachutí aj vám. Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, na prudkom ohni ho chvíľu restujeme a zalejeme vodou tak, aby v nej bolo mäso celé ponorené. Pridáme všetky koreniny a kečup. Keď je mäso polomäkké, pridáme na malé hranolčeky nakrájanú mrkvu, prilejeme zvyšok vriacej vody a znova dusíme, keď chceme polievku výraznejšiu, môžeme pridať hovädzí natur bujón. Mrkva zmäkne, pridáme kapustu, môžete ju umyť, keď nechcete polievku veľmi kyslú. Použila som zaváranú cviklu, vhodná je aj čerstvá, ale musíte ju predvariť a rozmixovať. Keď je mäkké mäso, mrkva aj kapusta, môžeme polievku vypnúť, primiešame cviklu a polievku už nevaríme. Cvikla dodá polievke výnimočnú príchuť. Ochutíme bielym jogurtom, ktorý polievku zjemní.

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet