Bravčová panenka na rozmaríne, zázvore a cesnaku s karamelizovanou baby mrvkvou a cibuľkou

  • Sharebar
400 g bravčovej panenky v celku 
1/2 ČL rozmarínu 
1/2 ČL sušeného zázvoru 
2 strúčiky cesnaku 
2 PL olivového oleja 
500 g mrazenej baby mrkvy 
2 cibule 
1 ČL kokosového cukru 
maslo 
 
Porcie: 2 Čas prípravy: 40 minút 
 
Bravčovú panenku odblaníme, umyjeme, osušíme. Potrieme ho marinádou, ktorú sme si pripravili z olivového oleja, rozmarínu, zázvoru a prelisovaného cesnaku. Takto namarinované mäso môžeme zabaliť do potravinovej fólie a nechať odpočívať v chladničke celú noc, ale  môžete ho aj hneď opiecť. Odpočinuté mäso sprudka opečieme na rozpálenej panvici, pár minút z každej strany a vložíme do zapekacej misy. Pečieme ešte 15 minút na 180 °C v závislosti od toho, ako máte radi steaky (rare, medium, well done). Kým sa panenka pečie, v panvici, v ktorej sme opekali mäso, necháme roztopiť kúsok masla, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a baby mrkvu, restujeme asi 20 minút. Keď cibuľka zmäkne, pridáme kokosový cukor a ešte chvíľu restujeme. Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie kolieska, podávame s baby mrkvou, cibuľkou a čerstvými bylinkami. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet