Bravčová panenka s pomarančovou omáčkou

  • Sharebar

400 g bravčovej panenky 
soľ, čierne korenie, olivový alebo kokosový olej 
2 pomaranče
1/2 PL trstinového cukru 
štipka badyánu 
kúsok masla 

1 batat 
soľ

Porcie: 2 Čas prípravy: 20 minút 

Tento obed bol veľmi rýchly a skutočne lahodný, dala som si záležať, bolo to narodeninové menu :-) Bataty očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do mierne osolenej vody. Panenku nakrájame na hrubšie kolieska, potrieme olejom, posolíme, okoreníme a dáme restovať na rozpálenú panvicu. Opekáme dve minúty z každej strany, viac nie. Panenka má byť ružová a šťavnatá, nie vysušená. Vo vedľajšej panvici si pripravíme pomarančovú redukciu. Pomaranče vytlačíme, dáme zohrievať na panvicu spolu s cukrom. Keď začne bublať, začneme redukovať. Omáčka sa redukuje na maximálnom plameni a krátku dobu. Keď omáčka zhustne, pridáme štipku mletého badyánu a kúsok masla na zjemnenie. Bataty precedíme, necháme trochu vody, aby pyré nebolo veľmi husté. Zmixujeme ponorným mixérom, podávame s orestovanou panenkou, pomarančovou omáčkou, ozdobíme kúskom čerstvého pomaranča. Prajem dobrú chuť :-) 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet