Bulgur s hráškom a restovaným kuracím mäsom

  • Sharebar

1/2 šálky bulguru (dostupný napr. v DM, Tesco)

1/2 šálky mrazeného hrášku 

1 cibuľa 

1 ČL olivového oleja 

1 ČL morskej soli 

2 kuracie prsia 

grilovacie korenie 

1 ČL čierneho korenia 

2 strúčiky cesnaku 

1 vajíčko 

Porcie: 2 Čas prípravy: 25 minút 

Mäso umyjeme, osušíme a naložíme do marinády z cesnaku, vajíčka, čierneho korenia, soli a trošky grilovacieho korenia. Takto naložené mäso vydrží v chladničke aj tri dni a vy ho môžete mať pripravené zakaždým čerstvé. Ideálny obed, keď sa ponáhľate alebo si ráno musíte pripraviť aj obed do práce. Mäso môžeme dat restovať na grilovaciu panvicu a zatiaľ si pripravíme bulgur. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme bulgur, krátko restujeme a primiešame hrášok. Zmes zalejeme dvojnásobkom vriacej vody, posolíme a o 10 minút môžeme podávať s kuracím steakom, ochutené čerstvými bylinkami. 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet