Cheesecake s jahodovou želatínou

  • Sharebar

Korpus: 

2 vajcia 
3 PL trstinového cukru 
2 dcl mlieka 
150 g pomletých ovsených vločiek 
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
2 PL kokosového oleja 

Krém: 

2x 500 g jemný tvaroh 
sladidlo podľa chuti 
citrónová kôra 

Jahodová želatína:

1 kg mrazených jahôd 
červená želatína v prášku 
1 PL cukru 

Najprv si vymiešame tvaroh s ľubovoľným sladidlom a kôrou z jedného citróna. Dáme do chladničky a pripravíme si korpus. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, roztopený olej a vločky zmiešané s práškom do pečiva.  Pečieme asi 10 minút na 180 °C v okrúhlej forme. Kým sa pečie, pripravíme si jahodovú želatínu. Jahody si dáme zohrievať do hrnca. Podlejeme trochou vody a odstavíme, keď budú jahody mäkké. Scedíme a šťavu z jahôd znova vložíme do hrnca, pridáme lyžicu cukru a podľa návodu pridáme červenú práškovú želatínu. Keď korpus vychladne, navrstvíme tvarohovú plnku, jahody a polejeme želatínou. Dáme na noc do chladničky, pri podávaní ozdobíme plátkami mandlí. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet