Chilli con carne

  • Sharebar

500 g hovädzieho mäsa 

1 červená cibuľa

1 biela cibuľa

5 strúčikov cesnaku 

200 g paradajkového pyré 

1 ČL čierneho korenia

1 ČL červenej pálivej papriky

1 ČL čili korenia

1 ČL soli 

1/2 konzervy kukurice

1 konzerva bio červenej fazule 

1 PL olivového oleja

 

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 30 minút

 

Do hrnca dáme olej, opražíme na drobno nakrájané cibule a cesnak. Keď cibuľka zosklovatie, pridáme pomleté mäso, chvíľku orestujeme a zalejeme paradajkovým pyré. Pyré si urobíme z čerstvých paradajok alebo použijeme pyré z paradajok v konzerve bez pridaného cukru. Pridáme všetky koreniny, môžeme podliať troškou vody a dusíme 15 minút, kým mäso nebude uvarené. Pridáme umytú fazuľu a kukuricu, ešte chvíľočku povaríme a môžeme podávať. Kto má rád jedlo pikantnejšie, môže si pridať viac čili korenia alebo čerstvú čili papričku.

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet