Cícerová panvica

  • Sharebar

1 l kokosové mlieko

1 PL agáve sirupu

cca 2 cm zázvoru

3 PL tahini

2 PL kurkumy

2 PL zmes indického korenia

roztlačený cesnak

vňať z petržlenu a koriandra

pikantná paprikovú pastu

1 PL dijon horčice

kokosový tuk, soľ

vopred uvarený cícer 500g ... 

 

Čas prípravy: 45 minút Porcie: 10

 

Postup:

Cícer namočíme na 12 hodín do väčšieho množstva vody, najlepšie cez noc. Na väčšej panvici opražíme umytý cícer na kokosovom oleji, zalejeme kokosovým mliekom. Necháme chvíľku povariť a pridáme pikantnú pastu, datľový sirup, soľ, zázvor, horčicu, kurkumu a kari. Keď máte radi pikantné jedlo, pridajte celú pastu, keď nie, len polovicu, ochutnajte a posúďte sami, čo vaše chuťové bunky zvládnu. Varíme, kým sa kokosové mlieko nezredukuje a cícer nezmäkne, približne 30 minút. Kombinácia kokosového mlieka a pikantnej pasty je zaujímavá, jedlo sa rozplýva na jazyku, cítime štipľavý bozk cíceru, ale v pozadí sladkosť kokosu. Keď chcete svojim priateľom pripraviť skutočnú delikatesu, párty panvica je to pravé. Podávame s basmati ryžou. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet