Čokoládovo – tvarohová torta bez výčitiek

  • Sharebar

Korpus:

   200g konzervovanej červenej fazule (alebo predvarenej)

   2 vajcia

   100g horkej čokolády (obsah kakaa nad 50 %)

  ½ balenia kypriaceho prášku

  Sladidlo:  podľa chuti čokoládový proteín / vanilkový proteín / stévia, a pod.

 

Krém:

Tvarohový krém

    250 g jemného tvarohu *

    250 g mascarpone *

    1 balenie vanilínový cukor / 1 PL trstinový cukor

    Kôra z 1 pomaranča

    100 ml smotany na šľahanie (33 %)

 * alebo len „Tvaroh krémový Melina“

 

1. Všetky suroviny na korpus rozmixujeme v mixéri, vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

2. Pečieme v rúre pri 150° - 170° po dobu 15 - 25 minút a po vybratí necháme vychladnúť.

3. Tvaroh, mascarpone, vanilínový cukor a kôru z pomaranča (ktorý sme predtým obarili horúcou vodou) vymiešame mixérom pri nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil.

4. Zriedime asi 100 ml smotany na šľahanie. Hotový krém vložíme na pár minút stuhnúť do chladničky.

5. Čokoládový korpus potrieme tvarohovým krémom a môžeme podávať ozdobené ovocím.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet