Cuketové placky s kuracím mäsom, karfiolom a syrovým dresingom

  • Sharebar
Placky:
2 menšie cukety 
3 kuracie prsia 
1 menší karfiol 
2 ČL soli 
1 ČL majoránky 
1 ČL tymiánu 
1 ČL rozmarínu 
hrsť petržlenovej vňate 
4 strúčiky cesnaku 
3 PL špaldovej hladkej múky 
kokosový olej 
 
Syrový dresing:
10 dkg syra Kleopatra 
6 PL bieleho plnotučného jogurtu 

1 ČL čierneho mletého korenia 

hrsť jarnej cibuľky 
hrsť petržlenovej vňate 
soľ 
1/2 citróna 
 
Porcie: 24 placiek Čas prípravy: 40 minút 
 
Cuketu si nastrúhame na hrubo aj so šupkou, kuracie mäso pomelieme na mlynčeku, karfiol predvaríme vo vode do polomäkka a roztlačíme miagačom na zemiaky. V mise si zmiešame nastrúhanú cuketu, mleté mäso, karfiol, všetky koreniny, cesnak a múku. Vymiešame, tvarujeme menšie placky a opekáme z každej strany dve minútky na kvapke kokosového oleja na teflónovej panvici alebo v rúre na papieri na pečenie. Kým sa placky pečú, pripravíme si dresing. Syr nastrúhame na jemno, pridáme jogurt, korenie, soľ podľa chuti, citrón, vňať a cibuľku. Všetko premiešame a necháme odpočívať v chladničke, aby sa chute prepojili. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet