Dvojfarebná jogurtová bábovka

  • Sharebar

5 vajec 
4 PL trstinového cukru 
375 g bieleho jogurtu (3x 125 g malý jogurt)
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
2 PL roztopeného kokosového oleja 
8 PL ražnej múky 
1 PL kakaa
50 g čokolády (min. 74 %)

Vymixujeme si vajcia s cukrom do peny. Pridáme jogurt, roztopený olej a múku, do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva. Pridáme aj čokoládu, ktorú sme nasekali na malé kúsky. Do bábovkovej formy (použila som silikónovú) vlejeme polovicu cesta a do druhej pridáme kakao. Vylejeme aj kakaovú časť a pečieme na 180 °C 30 minút. Keď nepoužijete silikónovú formu, tak trošku dlhšie. Bábovka je vláčna a sýta, vhodná na raňajky alebo na desiatu. 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet