Francúzsky jablkový koláč

  • Sharebar

Korpus:

100 g špaldovej celozrnnej hladkej múky 

100 g jemných ovsených vločiek 

1 vajce 

3 PL mlieka alebo vody

2 PL kokosového oleja 

štipka soli

Plnka: 

5 jabĺk 

3 PL agáve sirupu 

3 ČL škorice

2 PL čučoriedkového domáceho džemu 

 

Počet porcií: 10   Čas prípravy: 1 hodina

 

V mise si vymiešame cesto zo špaldovej múky, na prášok pomletých ovsených vločiek, vajíčka a roztopeného kokosového oleja. Pridáme vodu alebo mlieko, štipku soli a vymiešame cesto, ktoré by malo byť vláčne. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho. Preložíme do okrúhlej zapekacej misy, ktorú sme vytreli kokosovým olejom. Dáme zapiecť do rúry na 10 minút na 180 °C. Kým sa korpus pečie, pripravíme si jablká. Zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame na malé kúsky, posypeme škoricou a prelejeme agáve sirupom, necháme ich stáť, kým sa pečie korpus a potom ich presypeme na cesto a rovnomerne poukladáme. Necháme piecť 20 minút a pred koncom koláč polejeme ľubovoľným domácim džemom, keď je hustejší, rozrieďte ho vodou. Džem môžete zriedť aj amaretom, ale ja som ho piekla aj pre deti, preto som nepoužila likér. Necháme piecť ešte 5 minút, vyberieme a necháme vychladiť. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet