Gaštanová torta s jahodami (bez múky a cukru)

  • Sharebar

V mojej gaštanovej torte nie je ani zrnko múky, či ovsených vločiek. Napriek tomu sami vidíte, že je krásne nadýchaná a je aj veľmi chutná, môžem odporúčať :) Do cesta som nepridávala cukor, lebo v gaštanovom pyré už cukor bol. Nedávala som ho ani do jahôd, lebo jahody mám z trhu a sú sladké. Páči sa vám recept? Neskúsite ním prekvapiť svoju polovičku napr. na Valentína? 

Gaštanová torta s jahodami 
5 vajec
500 g gaštanového pyré (napr. Kaufland v mraziacich boxoch)
100 g pomletých vlašských orechov 
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
400 ml jahodového pyré 
1 balíček červeného želé Dr.Oetker 

Bielky si oddelíme od žĺtkov. Žĺtky šľaháme asi 10 minút, pridáme gaštanové pyré a premiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh a vmiešame ho jemne do gaštanovej zmesi. Jemne primiešame pomleté orechy, do ktorých sme pridali vínny kameň. Túto zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vymazali kokosovým olejom. Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Tortu necháme po upečení vychladnúť. Zatiaľ si urobíme jahodovú želatínu. Mrazené jahody som nechala rozmraziť a rozmixovala som ich na pyré. Urobila som si želatínu podľa návodu a vmiešala som ju do jahôd. Nemám rada, keď sú polevy príliš tuhé, preto som použila jeden balíček na 400 ml tekutiny, mali by sa použiť dva balíčky, ale stačil aj jeden. Jahody boli vláčne a zjemnili orechovo-gaštanový korpus. Navrch môžete postrúhať čokoládu a pridať jahody. Dopriať si ju môžete na raňajky, jeden kúsok (asi 200 g) dobre zasýti vďaka orechom.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet