Grilované kuracie mäso s petržlenovou basmati ryžou a maslovým hráškom

  • Sharebar
4 kuracie prsia 
čili korenie
1 šálka basmati ryže 
cibuľa 
olivový olej 
2 hrste petržlenovej vňate
3 petržleny 
200 g mrazeného hrášku 
maslo 
soľ 
 
Ako prvý si pripravíme hrášok a ryžu. Hrášok uvaríme v troške vody, zakrytý pokrievkou alebo na pare. Ryžu uvaríme nasledovne: petržlen očistíme a umyjeme, petržlenovú vňať nakrájame na drobno a ryžu tiež umyjeme a necháme vyschnúť. Dáme si zovrieť dve šálky vody. Na olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme nastrúhaný petržlen, petržlenovú vňať a ryžu, orestujeme, zalejeme vriacou vodou, jemne osolíme a dusíme asi 10 minút. Potom odstavíme necháme ju pod pokrievkou dozrieť. Kým sa varí ryža a hrášok, orestujeme mäso. Kuracie prsia posolíme, potrieme čili korením (alebo iným korením) a orestujeme na grilovacej panvici. Keď ho chcete robiť na spôsob steaku, prudko ho opečte a potom dajte zapiecť v zapekacej mise. Kurací steak podávame s ryžou, hráškom, na ktorom roztopíme kúsok masla a čerstvou petržlenovou vňaťou, ideálne z vlastnej bylinkovej záhradky. 
 
Čas prípravy: 20 minút Porcie: 4 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet