Grilované morčacie mäso so šampiňónmi a fazuľovými strukmi

  • Sharebar

Recept:
2 ks morčacích pŕs 
100 g mrazených fazuľových strukov 
150 g šampiňónov 
soľ a čierne korenie 
olivový olej vhodný na tepelnú úpravu 
grilovacie korenie
Príloha:
jeden väčší sladký zemiak
1 ČL himalájskej soli 
štipka muškátového orieška

Najprv si dáme variť sladký zemiak. Umyla som ho, nakrájala aj so šupkou a dala variť do vody. Posolíme a varíme 15 minút, kým nezmäkne. Vodu scedme, necháme len trošku a zmixujeme tyčovým mixérom dohladka so štipkou muškátového orieška. Kým sa zemiak varí, pripravíme si mäso. Kúpila som ho už narezané na stejčíky, použila som 250 g), mäso osolíme, pridáme čerstvo mleté čierne korenie a trošku grilovacieho korenia. Šampiňóny nakrájame na plátky. Na panvicu (mala som grilovaciu, ale môžete aj klasickú) dáme olivový olej (asi 1 ČL) a orestujeme morčacie mäso. Panvicu som mala rozohriatu skoro na maximum a piekla som z jednej strany 3 minúty a z druhej už len minútku. Potom som oheň stíšila, pridala som fazuľky a šampiňóny, posolila som ich, okorenila čiernym korením a po chvíli som odstavila z plameňa. Keď sa vám bude zdať, že sa neopekajú dobre, pridajte kvapku oleja.

Porcie: 2 Čas prípravy: 30 minút

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet