Hamburger s hovädzím mäsom

  • Sharebar

Hovädzia fašírka

500 g mletého hovädzieho mäsa

2 strúčiky cesnaku 

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL worčestrovej omáčky 

1 PL dijon horčice

1 ČL majoránky 

1 vajce

 

Šalát 

400 g mix šalátu (ľadový šalát a červená kapusta)

1/2 citróna 

1 ČL medu 

1/2 ČL himalájskej soli   

 

Špaldové celozrnné pečivo 

200 g špaldovej celozrnnej hladkej múky 

10 g čerstvého droždia 

60 g bieleho jogurtu 

1 ČL soli 

50 ml vlažného mlieka

100 ml vlažnej vody

1 ČL tymiánu 

1 ČL rozmarínu 

1 ČL slnečnicových semienok 

1 ČL tekvicoých semienok 

1 ČL ľanových semienok 

1 PL sézamu 

 

Počet porcií: 5   Čas prípravy: 45 minút

 
Máte chuť na hamburger, ale snažíte sa žiť zdravo? Pripravte si ho doma, je to veľmi jednoduché a chutné. Najprv si pripravíme cesto na pečivo. Do misy dáme všetky uvedené suroviny a vymiešame ho hákmi (špeciálna násada na mixéri) alebo rukami. Prikryjeme ho bavlnenou utierkou a necháme 20 minút na teplom mieste kysnúť. Zatiaľ si pripravíme fašírky zmiešaním hovädzieho mäsa s koreninami a cesnakom. Z vymiešanej zmesi vytvarujeme väčšiu guličku a v rukách z nej urobíme placku. Opekáme na olivovom oleji na grilovacej panvici pár minút z každej strany. Cesto na buchtičky nám zatiaľ podkyslo, ukladáme ho na papier na pečenie pomocou naberačky a vytvarujeme z neho buchtičky. Umiestňujeme ich ďalej od seba, pretože ešte narastú. Môžeme ich dať hneď do rúry na 180 °C a 25 minút. Keď chcete mať buchtičky nadýchanejšie, nechajte ich kysnúť aj na pekáči, ja som chcela na hamburger tvar pity, arabského chleba, preto som ich už nenechala ďalej kysnúť. Po upečení ich potrieme vodou, aby zmäkli. Pečivo rozkrojíme, potrieme kečupom a dijon horčicou, vložíme hovädziu fašírku, plátok syra Kleopatra, červenú cibuľu a sterilizovanú uhorku. Nezabúdame na šalát, ktorý si vymiešame v mise s citrónom, medom a soľou. Prajem vám dobrú chuť! 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet