Hovädzí vývar so špaldovými mušličkami

  • Sharebar
300 g zmesi na vývar (špikové kosti a kúsok mäsa) 
6 mrkiev 
5 petržlenov 
1 kaleráb 
1 malý zeler 
1 cibuľa 
5 L vody
soľ 
petržlenová vňať 
špaldové mušličky 
 
Porcie: 8 Čas prípravy: 2 hodiny
 
Tento vývar robievam na litre, lebo ho máme fakt radi a nevadí nám jesť ho aj tri dni :-) Keď chcete menšie množstvo, uberte z ingrediencií. Kosti a mäso umyjeme, vložíme do hrnca aj s očistenou zeleninou, zeleninu nekrájame. Ak máte aj kúsok mäsa, nakrájajte ho na menšie plátky, aby ste polievku nevarili zbytočne dlho. Mäso, kosti a zeleninu zalejeme vodou a varíme na najvyššom stupni na varnej platni. Zbierame penu, ktorá sa na polievke vytvára, uberieme plyn a pokračujeme vo varení na tomto miernom ohni. Vývar varíme odkrytý, keď sa prestane tvoriť pena, môžeme ju posoliť, pridať vňať, môžeme aj obľúbené korenie. Špaldové mušličky uvaríme vo vedľajšom hrnci, po uvarení ich vložím do studenej vody na 20 minút, nebudú sa lepiť. Prajem vám dobrú chuť! 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet