Hovädzie dusené s cícerom a uhorkami

  • Sharebar

4-6 porcií   1hodina 40 minút

 

1 kg chudého hovädzieho mäsa

2 ks veľké cibule

3 PL olivový olej

10 ks kyslých uhoriek stredne veľkých

2 šálky cíceru (deň vopred namočené, alebo konzervované premyté)

2 PL domácej horčice / paprikovej pomazánky

Morská soľ

1 KL čierne  mleté korenie

1 KL rasca

2 KL červená paprika

1-2 KL kajenská paprika

 

Hovädzie mäso narežeme na cca 1 cm hrubé pláty, jemne naklepeme z oboch strán a osolíme a opepríme z oboch strán. Na teflónovej panvici a troche olivového oleja, opečieme mäso z oboch strán, len aby sa uzatvorilo a preložíme na bok na tanier.

Vo vyššom hrnci na olivovom oleji opražíme od sklovita nadrobno narezanú cibuľu, potom k nej pridáme opečené mäsko a všetko zalejeme vodou (vriacou z kanvice, ak si to chcete urýchliť) tak, aby bolo mäsko celé namočené. Pod pokrievkou varíme 1hod 30 minút (do mäkka) pričom postupne pridávame všetky zvyšné koreniny. Ak by bolo vody málo môžeme prilievať po troche. Po polhodine pridáme uhorky a nakrájané na kolieska a cícer. Keď je už mäsko mäkké, odložíme pokrievku a na prudkom ohni redukujeme omáčku na požadované množstvo. V prípade potreby ešte dosolíme.

Zahustiť omáčku môžete

a, vybratím a rozmixovaním časti cíceru a uhoriek z omáčky a následným pridaní do omáčky,

b, zahustiť niektorou zo zdravých múk (použili sme pohánkovú), a to 1 kopcovitú lyžicu múky rozmiešame asi v 100m vody a cez sito prelejeme k mäsku a chvíľu povaríme, kým nezhustne. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet