Hovädzie mäso na cibuli s kyslou kapustou a opekanými zamiakmi

  • Sharebar

500 g hovädzieho mäso 

2 strúčiky cesnaku 

1 ČL cayenského korenia 

1 ČL grilovacieho korenia 

1 ČL dijon horčice 

1 ČL soli 

2 cibule 

400 g nových zemiakov (ideálne malé, s tenkou šupkou)

kyslá kapusta 

Porcie: 4 Čas prípravy: 2,5 hodiny 

Hovädzie mäso nakrájame na plátky a naložíme do marinády. Tú si urobíme zmiešaním prelisovaného cesnaku, oleja, korenín, horčice a soli. Mäso potrieme touto marinádou a sprudka opečieme na panvici. Preložíme do zapekacej misy, posypeme nahrubo nakrájanou cibuľou a dáme piecť do rúry. Pečieme zakryté pri teplote 180 °C asi hodinu a pol, kým mäso nezmäkne. Počas pečenia ho potierame zvyšnou marinádou, dávame pozor, aby sa nepripálilo. Asi v polovici pečenia k nemu môžeme pridať aj zemiaky. Tie umyjeme aj so šupkou, nakrájame na tretinky, môžeme pridať korenie na americké zemiaky alebo len osoliť. Pečieme na papieri na pečenie, kým nebudú zlatohnedé. Podávame s kyslou kapustou, ja ju mávam naloženú v súdku, trochu ju podusím, pre návštevu zahustím a osladím, ale my ju máme radi kyslú, každý podľa vlastnej chuti :-) 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet