Hovädzie na uhorkách s balzamicom a zemiakovo – hráškovým pyré

  • Sharebar

Hovädzie mäso
5 porcií   2 hodiny

1 kg chudého hovädzieho mäsa)
2 ks veľké cibule
3 PL olivový olej
10 ks kyslých uhoriek stredne veľkých
1 PL plnotučnej horčice
1 PL paprikovej horčice/nátierky
Morská soľ
1 KL čierne  mleté korenie
1 KL rasca
1-2 PL balzamikového octu

 

Hovädzie mäso narežeme na cca 1 cm hrubé pláty, jemne naklepeme z oboch strán a osolíme a opepríme z oboch strán. Na teflónovej panvici a troche olivového oleja, opečieme mäso z oboch strán, len aby sa uzatvorilo a preložíme na bok na tanier.

Vo vyššom hrnci na olivovom oleji opražíme od sklovita nadrobno narezanú cibuľu, potom k nej pridáme opečené mäsko a všetko zalejeme vodou (vriacou z kanvice, ak si to chcete urýchliť) tak, aby bolo mäsko celé namočené. Pod pokrievkou varíme 1hod 30 minút (do mäkka) pričom postupne pridávame všetky zvyšné koreniny. Ak by bolo vody málo prilievame ďalšiu vodu (horúcu z rýchlovarnej kanvice). Po polhodine pridáme uhorky a nakrájané na kolieska. Keď je už mäsko mäkké, odložíme pokrievku a na prudkom ohni redukujeme omáčku na požadované množstvo. V prípade potreby ešte dosolíme a na koniec dochutíme balzamikovým octom.

 

Zemiakové a hráškové pyré
 4 porcie  40 minút

300 g zemiakov
200 g mrazeného hrášku 
2 dl mlieka
20 g masla
1 KL rasce
Soľ

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme v osolenej vode s rascou do mäkka. Vodu zlejeme a zemiaky pretlačíme, pridáme vlažné mlieko,  maslo a soľ. Hrášok povaríme 10minút v slanej vode, vodu zlejeme a rozmixujeme do hladka. Hráškové pyré primiešame k polovici zemiakov a aj je to potrebné dochutíme ešte soľou.  

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet