Jablkové muffiny s citrónovou polevou

  • Sharebar

100 g pomletých ovsených vločiek

0,4 dcl mlieka

1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva

4 vajcia

7 jabĺk

3 ČL škorice

1 ČL medu

1 ČL sušenej citrónovej kôry

1 ČL bio citrónového cukru (alebo iné sladidlo)

 

Počet porcií: 12 muffinov   Čas prípravy: 40 minút

 

V mixéri vymiešame žĺtka s medom. Pridáme pomleté vločky, mlieko a prášok do pečiva. Kým sa mieša cesto, očistíme a nakrájame jablká, vložíme ich do hrnca, posypeme škoricou a podlejeme troškou vody, dusíme 5 minút. Vymiešané cesto dávkujeme na spodok každého košíčka, pridáme vychladené jablká a dáme piecť do rúry na 20 minút a 180 °C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme citrónovú kôru a citrónový cukor. Muffiny po 20 minútach vyberieme z rúry a bohato ozdobíme polevou, použila som igelitový sáčok, do ktorého som prepichla dierku. Vložíme späť do rúry, keď poleva začne hnednúť, muffinky sú hotové.

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet