Jablkový koláč s lieskovcami (bez mlieka a cukru)

  • Sharebar

3 vajcia 
1 banán 
5 jabĺk
2 ČL škorice 
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
150 g lieskových orechov (môžu byť aj vlašské)
3 PL špaldovej hladkej celozrnnej múky 
1 dcl vody 

kokosový olej 
čokoláda 

Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame nahrubo na stúhadle, posypeme ich škoricou a premiešame. V miske vyšľaháme vajcia s roztlačeným banánom do penista. Pridáme lieskové orechy, ktoré sme posekali v mixéri nadrobno a špaldovú múku premiešanú s práškom do pečiva, zmes zriedime vodou. Cesto primiešame k jablkám, formu (ideálne menšiu s vyšším okrajom) vymastíme kokosovým olejom, cesto prelejeme, urovnáme a pečieme na 180  °C asi 35 minút. Koláč som po upečení ozdobila nastrúhanou čokoládou, použila som asi 4 kocky vysokopercentnej horkej čokolády, môžete si ho ochutiť datľovým sirupom, ale ani to nie je potrebné, je príjemne sladký aj bez toho, tak akurát :-)  

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet