Jablkový vlákninový koláčik

  • Sharebar

6 ks     60 minút

Korpus
25g ľanových semienok
25g kokosou
2 PL vlákniny Psyllium
1 PL pohánková múka (alebo aj iná)
2 PL proteín (kokosový viaczložkový) *
2 žĺtka
1 balíček kypriaci prášok
150g jogurt gréckeho typu
3 vaječné bielky

Krém
3ks jabĺk
1 KL psyllium

Posýpka
1 šálka vlašských orechov
1 KL medu

Korpus
Všetky ingrediencie na korpus, okrem bielkov, rozmixujeme tyčovým mixérom. Z bielkov si spravíme sneh, primiešame zľahka k cestu a v menšej okrúhlej forme (ideálne silikónovej) pečieme na 150° po dobu 25-35 minút.
* Proteín v recepte môžete zameniť za ľubovoľnú múku (špaldová, pohánková,..) a jemne dosladiť práškovým sladidlom.

Krém
Z nakrájané jablká rozmixujeme a mierne zredukujeme na prudkom ohni. Pridáme do zmesi trošku psyllia, ktoré aj neskôr ešte absorbuje tekutiny zmes bude hustejšia.

Posýpka
Vlašské orechy popražíme na suchej panvici do zlatista a pridáme asi v polovici praženia trošku medu (1/2 KL cca), aby oriešky mierne mali karamelovú chuť. Koláč potrieme jablkami a posypeme orechmi.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet