Jahodová torta na spôsob cheesecake

  • Sharebar
Korpus:

750 g tvarohu
200 g trstinového cukru
3 vajíčka
bourbon vanilka
2 čokoládové pudingy v prášku (obsah kakaa 60%)
120 ml mlieka
100 g 80% čokolády
1 PL odtučneného kakaa
štipka soli

Plnka:
400 g 12 % kyslej smotany
vanilková sukralóza (vanilkový cukor light)

 

Čas prípravy: 100 minút Porcie: 10-12
 

V mixéri rozšľaháme vajíčka s cukrom. Mixujeme, kým nevznikne pena. Na nižších otáčkach postupne pridáme tvaroh, mlieko a rozpustenú, vychladenú čokoládu. Neskôr primiešame kakao, čokoládové pudingové prášky a štipku soli. Zmes vylejeme do formy, ktorú sme vymastili kokosovým olejom. Pečieme na 170 stupňov približne 80 minút, torta najprv naberie na objeme, ale neskôr trošku spľasne. Kým sa torta pečie, pripravíme si plnku vymiešaním kyslej smotany a vanilkovej sukralózy. Po vychladnutí korpus natrieme plnkou a a ozdobíme ľubovoľným čerstvým ovocím. 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet