Jahodový džem bez chémie

  • Sharebar

3 kg jahôd

6 PL trstinového cukru 

šťava z 1/2 citróna 

Porcie: 5 200 ml sklíčok Čas prípravy: 2 hodiny 

Jahody očistíme od stopiek, dáme do nepriľnavého hrnca a zmixujeme ponorným mixérom, v džeme môžete nechať aj kúsky jahôd, nemusíte ich vymyixovať úplne. Posypeme cukrom, podľa sladkosti jahôd, pokvapkáme citrónovou šťavou a varíme na stredne veľkom plameni, kým sa objem nezredukuje na polovicu. Keď si nie ste istí, či je džem hotový, dajte kvapku na studený tanierik, uvidíte želé konzistenciu. Uvarený džem vlejte do zohriatych pohárov, pevne uzavrite suchým viečkom, obráťte hore nohami a nechajte odpočívať cez noc. Vychutnajte si cez zimu džem bez neznámych sladidiel a konzervantov! 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet