Jemné kuracie plátky v horčicovej marináde

  • Sharebar

4 porcie  30 minút

500g kuracích pŕs
1 KL plnotučnej horčice
1 KL paprikovej nátierky
1/2 KL sójovej omáčky
½ KL sušenej majoránky (nemusí byť)
1 vajce
1 KL tuku na panvicu

 

Vajíčko si vidličkou rozšľaháme spolu s horčicou, nátierkou a omáčkou a majoránkou. Kuracie prsia si narežeme na stredne tenké pláty a necháme ich v horčicovej marináde postáť minimálne 20 minút, ideálne cez noc.  Na teflónovej panvici si necháme roztopiť tuk (použili sme olivový olej) a na rozpálenom oleji pečieme mäso, kým nie je zlatisté z oboch strán. Na záver mäso podlejeme cca 50ml vody, prikryjeme a necháme podusiť približne 3 minútky. Mäso necháme pod pokrievkou odpočívať ešte 5 minút a môžeme podávať. V tomto recepte, sme ako prílohu zvolili batátové pyré, no hodí sa aj iné zeleninové pyré, či ryža. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet