Jemný tvarohový koláč s čučoriedkovým krémom

  • Sharebar

Korpus:

3 vajcia 
30 g masla
4 PL trstinového cukru 
250 g hrudkovitého tvarohu  
5 PL špaldovej celozrnnej krupice (alebo pomleté ovsené vločky)
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
 

Plnka: 

250 g ricotty 
kôra z chemicky neošetreného citrónu 
2 PL medu 
200 g čučoriedok 

kokos na ozdobu 

Porcie: 6 Čas prípravy: 45 minút 

Žĺtka oddelíme od bielkov, vložíme ich do misky spolu so zmäknutým maslom, práškom do pečiva, tvarohom, sladidlom a krupicou. Zmes dobre vymiešame a opatrne pridáme vyšľahaný sneh, vožíme do okrúhlej tortovej formy, ktorú sme vymastili kokosovým olejom. Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Kým sa pečie korpus, vymiešame plnku z ricotty, medu, cutrónovej kôry a čučoriedok. Dáme do chladničky, kým sa neupečie korpus a nevychladne. Krém navrstvíme na korpus, posypeme kokosom a podávame. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet