Kávová-pudingová torta s marhuľami a malinami

  • Sharebar
Korpus:
5 vajec
2 PL kokosového cukru 
2 PL instantnej kávy

1/2 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)

kokosový olej na vymastenie formy 
 
Puding:
1 sáčok marhuľového bezlepkového pudingu 
0,4 dcl mlieka 
2 PL kokosového cukru 
 
125 g malín 
8 menších marhúľ 
 
Porcie: 6 Čas prípravy: 40 minút 
 
V mixéri vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme kávu, prášok do pečiva a pomaly vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Tortovnicu potrieme kokosovým olejom, rovnomerne rozotrieme cesto a pečiem pri teplote 180 °C asi 15 minút. Kým sa pečie korpus, pripravíme si puding: 0,3 dcl mlieka dáme variť, pridáme cukor. Do 0,1 dcl zvyšného mlieka vmiešame pudingový prášok a keď mlieko vo varníčku začne bublať pridáme mlieko s vmiešaným pudingovým práškom. Chvíľku za stáleho miešania varíme. Puding varíme v menšom množstve mlieka, aby bol hustejší. Počkáme, kým vychladne korpus aj puding, korpus preložíme na podnos, rovnomerne rozotrieme puding, ozdobíme malinami a nakrájanými marhuľami. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet