Kokosové palacinky s jahodovým mascarpone krémom

  • Sharebar
0,3 L kokosového mlieka 
0,3 L mlieka 
1 vajce
štipka soli 
1 ČL kokosového cukru (môžeme vynechať)
2 PL kokosu 
9 PL špaldovej hladkej celozrnnej múky 
 
kokosový olej na opekanie 
vlašské orechy na posypanie
 
Krém: 
250 g mascarpone 
1 bio vanilkový cukor alebo vanilkový struk 
1 dcl kokosového mlieka 
200 g jahôd 
 
Porcie: 8 palaciniek Čas prípravy: 30 minút 
 
Suroviny na palacinky vymiešame v mise, cesto by nemalo byť ani husté, ani riedke. Zmiešala som kravské a kokosové mlieko, lebo kokosové mlieko je dosť kalorické, môžete si zvoliť ľubovoľné mlieko. Keď si nie ste istí hustotou, vyskúšajte upiecť skúšobnú palacinku a podľa potreby pridajte mlieko alebo múku. Kým sa palacinky pečú, tyčovým mixérom vyšľahajte krém z mascarpone, jahôd, vanilky, prípadne sladidla, ak nemáte sladké jahody. Upečené palacinky naplníme krémom, ozdobíme čerstvými jahodami a posypeme vlašskými orechmi. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet