Krémová špargľová polievka

  • Sharebar

200 g zelenej špargle 
2 zemiaky 
2 petržleny 
jarná cibuľka 
kúsok masla 
1 ČL himalájskej soli 
150 g sójovej smotany 
1 ČL bylinkového čierneho korenia alebo biele korenie 
petržlenová vňať 
1 L vriacej vody 
tekvicový olej 

 
Porcie: 4 Čas prípravy: 20 minút
 
Na masle si opražíme jarnú cibuľku, petržlen a špargľu, ktorú sme si nakrájali na malé kúsky. Zalejeme vriacou vodou, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a keď zelenina zmäkne, polievku vymixujeme do hladka. Môžeme pridať aj zemiaky, ale nie je to nutné, polievka je hustá. Zjemníme ju sójovou smotanou a ozdobíme kúskami jarnej cibuľky a pokvapkáme tekvicovým olejom.
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet