Kurací paprikáš so špenátovými haluškami

  • Sharebar

Halušky
4 porcie   20 minút

1 vajce
250ml mlieka
70g baby špenát
270g celozrnná špaldová múka (alebo iná celozrnná)
Soľ

V mlieku vymixujeme čistý špenát a vajce. Do tekutiny prisypávame múku dovtedy, kým nám nevznikne dostatočne husté cesto na halušky (prvú várku najprv „otestujeme“). Do hlbokého hrnca dáme dostatok vody, dostatočne osolíme a keď voda vrie, začneme pridávať cesto na halušky pomocou strúhadla na halušky. Keď halušky vyplávajú hore, môžeme ich pomocou sita vyberať a schladiť v chladnej vode. Tú potom zlejeme a halušky sú hotové.

Paprikáš
4 porcie  25 minút

600 g kuracích pŕs
Soľ
Mleté čierne korenie
2 ks šalotka
3 PL olivový olej
1 - 2 KL červená paprika
Voda
1 KL špaldovej múky na zahustenie (alebo iná)
2 PL jogurt

Kuracie prsia si narežeme na kocky, okoreníme mletým čiernym korením. Šalotku si narežeme na drobno a na olivovom oleji jemne opražíme do sklovita a hneď pridávame mäso. Keď je mäso uzatvorené, pridáme soľ, červenú papriku a zalejeme trochou vody, aby nám paprika nezhorela a mäsko sa malo v čom dusiť. Pod pokrievkou dusíme zhruba 10-15 minút (aby sa chute spojili). Keď je mäsko hotové, môžeme jemne zahustiť omáčku, a to rozmiešaním jogurtu a múky v 0,5 dc vody, ktoré spolu prilejeme cez sitko k mäsu. Chvíľu ešte povaríme a zresetujeme omáčku a môžeme podávať. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet