Kurací steak na bylinkovom masle

  • Sharebar

400g kuracích pŕs

1-2 PL oleja

Soľ

Mleté čierne korenie

Bylinkové domáce maslo:

2 lyžice masla

Tymián

Provensálske korenie

 

Porcie: 3-4  Čas prípravy: 15 minút 

 

Umyté a osušené kuracie prsia prerežeme vodorovne na polovicu. Osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán. Prsia opražíme sprudka na rozpálenom olivovom oleji 3 minúty z oboch strany (záleží od šírky kuraťa, nenechávame ho tam však dlhšie, pretože kuracie prsia sa môžu veľmi ľahko vysušiť a stratia šťavnatosť). Keď mäso po 3 minútach obrátime, potrieme mäsko z vrchu pripraveným bylinkovým maslom. Po odobratí z panvice prsia zabalíme do alobalu na 5 minút, aby teplotou mäsko došlo. Môžeme podávať s čerstvým šalátom, alebo aj grilovanou zeleninou.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet