Kurací závitok plnený špenátom a syrom s hráškovo-mrkvovým pyré

  • Sharebar

2 ks kuracích pŕs 

2 plátky syra (20 %) 

500 g baby špenátu 

500 g mrazenej zmesi (mrkva, hrášok)

himalájska soľ

špaldová múka celozrnná hladká 

grilovacie korenie

vajce

 

Počet porcií: 2   Čas prípravy: 30 minút

 
Do hrnca vložíme mrazenú zmes, podlejeme troškou vody, osolíme a necháme prejsť varom. Kým sa uvarí zelenina, pripravíme si kuracie mäso. Prsia rozkrojíme do podoby mušle, tak, aby sa dali plniť zmesou, osolíme. Na panvici si pripravíme špenát na troške olivového oleja. Keď špenát stratí svoj objem, necháme ho vychladiť. Kuracie prsia roztvoríme, položíme na ne plátok syra a špenát, mäso spojíme tromi špáradlami, aby sa nerozpadlo. Môžeme ho rovno opražiť na panvici alebo obaliť vo vajci a troške špaldovej múky, do ktorej sme vsypali grilovacie korenie. Mäso opečieme na grilovacej panvici z každej strany a vložíme do menšej zapekacej misy. Zapekáme asi 15 minút na 180 °C . Zeleninu vymixujeme do hladka ponorným mixérom a podávame s kuracím mäsom. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet