Kuracie mäso so zeleninovou omáčkou a pečenými sladkými zemiakmi

  • Sharebar

4 kuracie prsia 
1 cibuľa
zväzok jarnej cibuľky
3 paradajky 
2 papriky 
1 PL kečupu 
1 PL dijonskej horčice 
1 ČL worčestrovej omáčky 
1 ČL soli 
2 sladké zemiaky
olivový olej 
1 ČL korenia na americké zemiaky bez soli 

Najprv si pripravíme sladké zemiaky, tie očistíme, umyjeme a nakrájame na ľubovoľný tvar. Uložíme ich na papier na pečenie, pokvapkáme olejom, jemne okoreníme a pečieme asi 35 minút na 180 °C. Medzičasom si pripravíme mäso. Narežeme ho na kocky, zeleninu očistíme a narežeme na drobno. Na olivovom oleji si opražíme papriku, po chvíľke pridáme cibuľu. Keď zosklovatie, primiešame mäso a na prudkom ohni orestujeme. Pridáme všetko korenie a nakoniec paradajky. Už iba chvíľku podusíme a odstavíme z plameňa.   Na tanier naservírujeme čerstvý šalát, mäso s omáčkou a sladké zemiaky ako prílohu. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet