Kuracie nugetky pod jogurtovo-sezamovou perinou

  • Sharebar

700 g kuracieho mäsa 
250 g bileho jogurtu (Hollandia)
1 vajce 
1 ČL soli 
2 ČL grilovacieho korenia 
4 PL kukuričnej polohrubej múky (môžete použiť aj ovsenú múku)
sézam 

Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút 

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si marinádu z jogurtu, vajíčka, kukuričnej múky a korenín. Kuracie kúsky namočíme do marinády a uložíme do stredne veľkého pekáča tak, aby boli poukladané tesnejšie pri sebe. Takto namočíme všetky kuracie kúsky, v pekáči posypeme sézamom a dáme piecť na 180 °C na 25 minút. Mäso môžete nechať na pár hodín v marináde aj odpočinúť, záleží na vás, ale aj bez státia v marináde je takto pripravené mäso vláčne, jemné a šťavnaté. AKo prílohu si zvoľte, čo máte radi. U nás to bola pečená tekvica a zeleninový šalát. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet