Kuracie prsia na paradajkách s bazalkou

  • Sharebar

400 g kuracích pŕs

3 PL olivového oleja

200 ml konzervovaných lúpaných paradajok (môžu byť čerstvé)

2 ks čerstvých paradajok

Soľ

Mleté čierne korenie

½ ks čerstvé chilli (alebo štipka sušené chilli)

7 lístkov bazalky čerstvej (1/2 lyžičky alebo sušenej)

 

Porcie: 3 Čas prípravy: 25 minút 

 

Kuracie prsia narežeme pozdĺžne na medailóniky, pridáme soľ, chilli, čierne korenie a dôkladne premiešame. Necháme 10 minút postáť. Na panvici s rozpáleným olejom mäso opražíme do zlatista. Pridáme konzervu paradajok a bazalku. Dusením po dobu cca 5 minút, šťavu zredukujeme, kým omáčka nezhustne. Pri odstavení z ohňa pridáme nadrobno narezané čerstvé paradajky a prikryjeme pokrievkou na 3 minúty. Podávame s ryžou pripravenou podľa postupu.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet