Kyslá polievka z fazuľových strukov

  • Sharebar

500 g fazuľových strukov 

1 cuketa 

2 zemiaky 

1 cibuľa 

kúsok masla

2 bobkové listy 

5 guličiek nového korenia 

5 guličiek čierneho korenia 

1 ČL soli 

125 g sójovej smotany alebo kyslej bezlaktózovej smotany 

vajcia 

strúhaná mozzarela

 

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 30 minút

 

 
Na masle si opražíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú sme zbavili jadierok. Necháme chvíľku dusiť a pridáme mrazené alebo čerstvé fazuľové struky. Zalejeme vodou tak, aby boli struky celé ponorené vo vode. Nedávame viac vody, aby polievka nebola veľmi riedka. Pridáme koreniny a zemiaky, ktoré sme nastrúhali na strúhadle úplne na jemno. Zemiaky polievku zahustia, ale môžete ich vynechať. Keď bude zelenina mäkká, primiešame sójovú smotanu alebo kyslú bezlaktózovú smotanu, minútku povaríme, podávame s volským okom, ozdobíme strúhanou mozzarelou. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet