Lodičky zo sladkých zemiakov s kuracím mäsom

  • Sharebar

2 tenšie sladké zemiaky 
1 ks kuracích pŕs 
soľ, čierne korenie, grilovacie korenie 
cherry rajčiny 
petržlenová vňať 
kokosový olej 
jarná cibuľka 
šalátové srdiečka 

V obchode som vybrala sladké zemiaky, ktoré sú dlhé a tenké. Keď vyberiete väčší, hrubší zemiak, bude sa dlho piecť, ale to nevadí, aspoň vám vystačí na dve porcie. Zemiaky som popichala vidličkou a dala som ich do rúry na 180 °C na 30 minút, kým nezmäkli. Vybrala som si, rozrezala na dve polovice a lyžicou som vybrala vnútro. Na kokosovom oleji som si orestovala jarnú cibuľku, pridala som pokrájané kuracie mäso, soľ, korenie a pred koncom som pridala hrsť rozmixovaných rajčín. Môžete podliať trochou vody a podusiť. Šupky som naplnila zmesou a dala zapiecť na 15 minút. Kým sa piekli, pripravila som si šalát a oblanšírovala cherry rajčiny. Výsledok bol veľmi chutný, zdalo sa, že si recept vyždauje vláčnejšiu náplň, ale v spojení s oblanšírovanými paradajkami to bolo akurát. Zemiaky som posypala parmezánom a pridala som aj petržlenovú vňať. Nabudúce vyskúšam pridať paradajkový preliv alebo pikantnú omáčku

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet