Losos na citrónoch s raw karfiolovým pyré

  • Sharebar

1 porcia   30 minút

Losos:
100g lososa
1/3 ks citrón
1 KL olivový olej
Morská soľ
Čierne korenie

Lososa okoreníme a osolíme z oboch strán. Citrón narežeme na kolieska a uložíme na panvicu vystriekanú troškou olivového oleja a nastavíme pod panvicou stredný oheň. Lososa uložíme na citróny a takto pomaly opekáme z oboch strán, kým neprejde tepelnou úpravou. Zbytočne ho dlho nesušíme.

Pyré:
1/3 veľkého karfiolu
2 PL krémového syra (Použili sme Cream Spread z obch. reťazca Lidl)
Morská soľ
Čierne korenie

Karfiol si odstopkujeme a nakrájame na menšie kúsky. V hlbokej miske karfiol, smotanový syr, soľ a korenie mixujeme tyčovým mixérom do požadovanej konzistencie. Tento spôsob je prácny, ak chcete raw verziu. Ak si to chcete trocha uľahčiť, karfiol pred prípravou môžete 3-5 minút povariť, aby jemne zmäkol a dalo sa s ním ľahšie pracovať. Jedlo sme ozdobili reďkvičkou, citrónmi a čerstvým mletým korením. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet