Losos so pšenom

  • Sharebar

1 porcia   20 minút

 

100g lososa

60g pšena

1 KL olivového oleja

Soľ

Mleté rôznofarebné korenie (Peper biely, čierny, zelený, ružový)

1 šálka zeleniny (2 ks cherry, 2 listy šalátu)

 

Pšeno si 2x sparíme vriacou vodou, premiešame a vodu zlejeme. Tým sa zbavíme charakteristického pachu pšena. Tretí krát pridáme trojnásobok vriacej vody a pšeno varíme zhruba 10 minút –ako cestovinu. Vodu zlejeme, necháme odkvapkať a v servírovacej nádobe okoreníme a osolíme.

 

Čistého a osušeného lososa okoreníme a osolíme z oboch strán a na panvici vystriekanej olivovým olejom najprv sprudka (cca 30 sekúnd), neskôr jemne opekáme, z oboch strán, kým  celý nenadobudne rovnakú ružovú farbu. Hneď, ako sa farba zjednotí – lososa odstavíme z ohňa, aby sme ho zbytočne nesušili.  Podávame s čerstvou zeleninou.

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet