Losos so sladkými zemiakmi a špenátom

  • Sharebar

250 g čerstvého lososa

2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)

200 g baby špenátu

cesnak 

citrónová šťava alebo sušená citrónová kôra

maslo 

korenie na americké zemiaky 

olivový olej 

 

Počet porcií: 2   Čas prípravy: 1 hodina

 

Sladké zemiaky nakrájame ako hranolky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením, posolíme a dáme piecť na 30 minút do rúry, kým nezmäknú. Lososa posolíme, pokvapkáme citrónovou kôrou a potrieme cesnakom. Opekáme ho pár minút z každej strany na kvapke olivového oleja. Keď sa losos orestuje, do tej istej panvice dáme kúsok masla, cesnak a pridáme špenát, sparíme ho a podávame s batátovými hranolkami. Losos a sladké zemiaky sa vám budú rozplývať na jazyku, je to výborná voľba slávnostného výživného obeda. 

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet