Makovo-čerešňový crumble s posýpkou

  • Sharebar

Korpus:
400 g odkôstkovaných čerešní 
3 PL špaldovej celozrnnej hladkej múky 
2 PL datľového sirupu 
šťava z 1/2 limetky 

Maková plnka:
50 g mletého maku 
1 PL datľového sirupu 

Posýpka:
100 g jemných ovsených vločiek 
70 g masla
2 PL datľového sirupu 

Porcie: 6 Čas prípravy: 45 minút

Najprv si pripravíme posýpku. V mise vymiešame zmäknuté maslo, vločky a sirup, odložíme do chladničky, kým pripravíme korpus. Ten si pripravíme zmiešaním čerešní, múky, sirupu a šťavy z limetky. Všetko spolu vymiešame a rozložíme do menšej zapekacej misy, ktorú sme vymastili kokosovým olejom. Na túto zmes dáme makovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním maku a sirupu. Mak ochutnajte, dajte pozor, aby nebol horký, táto chuť môže pokaziť celý koláč. Vyberte posýpku z chladničky a roztrúste ju na koláč. Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Koláč je sypký, počkajte, kým vychladne, nakrájajte ho a opatrne naservírujte na tanier. Koláčik je vhodný na raňajky alebo ako pochúťka pre vašich hostí, využite sezónu čerešní alebo zásoby v mrazničke a vyskúšajte ho aj s iným ovocím. Prajem dobrú chuť emoticon 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet