Mascarpone rez s jahodami a limetkou

  • Sharebar
Korpus:
5 vajec
2 PL kokosového cukru 
100 g jemných ovsených vločiek (pomletých na múku)

1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)

2 dcl jablkového pyré 
2 PL nepraženého kakaa
 
Plnka: 
250 g mascarpone 

500 g plnotučného bieleho jogurtu Hollandia 

1 PL agáve sirupu 
kôra z chemicky neošetrenej limetky
250 g jahôd 
 
Porcie: 6 Čas prípravy: 45 minút 
 
Korpus na mascarpone rez si pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom. Pridáme kakao, pomleté ovsené vločky, prášok do pečiva, jablkové pyré a vylejeme na pekáč na papier na pečenie. Rovnomerne rozotrieme a pečieme asi 20 minút. Popicháme špáradlom a keď ostane suché a čisté, korpus je hotový. Kým sa korpus pečie, vymiešame si krém z jogurtu, mascarpone, sladidla a limetkovej alebo citrónovej kôry. Jahody si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Keď je korpus upečený, vyberiem ho z pekáča aj s papierom na pečienie. Otočíme ho a papier pomaly stiahneme. Necháme vychladnúť a rozrežeme na tri rovnaké kusy. Na prvý kus korpusu navrstvíme krém, posypeme jahodami, zakryjeme druhým korpusom a postup zopakujeme. Vrch rezu posypeme kakaom, podávame s čerstvými jahodami. Tento luxusný koláčik je nenáročný na prípravu, ale určite uspokojí aj náročný jazýček :-) 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet