Medový rez

  • Sharebar

2 vajcia
2 PL medu
1 PL kokosový olej
1/2 KL sóda bikarbóna
190g špaldová múka (mix celozrnná a hladká)
2 KL holandské kakao

Krém:
600 ml mlieka
1 PL trstinový cukor
1 PL brezový cukor
60g ryžová krupica
Tuk na vystriekanie plechu

Poleva:
60g čokoláda nad 50% kakaa
1 KL kokosový tuk

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Vajíčka si vidličkou rozšľaháme, pridáme med, kokosový olej, sódu bikarbónu, múku a kakao. V recepte sme použili len celozrnnú, ale môžete si domiešať mix hladkej a celozrnnej v rôznom pomere. Ak použijete iný druh múky, napríklad hladkú špaldovú, možno pri vymiešavaní  budete musieť trošku múky dosypať, aby vyšlo cesto kompaktné a nie príliš lepivé.

Plech si otočíme hore dnom, vystriekame ho tukom (použili sme olivový olej) a vysypeme múkou. Na ňom si rozvaľkáme cesto na tenký plát v tvare plechu a môžeme ho hneď rozdeliť na 3 rovnaké obdĺžniky. Pečieme zhruba 7 minút, po upečení necháme vychladnúť. Pripravíme si krém.

Mlieko s cukrom vymiešame metličkou, necháme ho na miernom ohni zohriať a pomaličky prisypávame krupicu a za stáleho miešania varíme, kým nezhustne do požadovanej konzistencie. Tento krém necháme trochu vychladnúť, priebežne miešame a následne ním naplníme všetky tri pláty, pričom na najvrchnejšom necháme len tenkú vrstvu.

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom a polejeme ním medové pláty. Koláčik necháme v chlade postáť cez noc, aby cesto zmäklo a chute sa prepojili.

Video prípravy

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet