Mrkvovo-hrášková polievka

  • Sharebar

7 stredne veľkých mrkiev

300 g mrazeného hrášku 

morská soľ

rasca

1,5 L vývaru 

maslo

petržlenová vňať

 

čas prípravy: 30 minút Porcie: 6
 
Na masle alebo olivovom oleji opražíme na kocky nakrájanú mrkvu. Po pár minútach mrkvu zalejeme vývarom, pridáme rascu, soľ, môžeme aj natur vegetu, ale nie je to nutné. Keď je mrkva mäkká, rozmixujeme ju do hladka ponorným mixérom, pridáme hrášok a počkáme, kým sa uvarí. Polievku na tanieri dochutíme petržlenovou vňaťou. Táto polievka je veľmi obľúbená aj u malých detí, samozrejme bez soli, ak má vaše dieťa rado hrášok, skúste mu ju pripraviť. 
 
 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 

Vytvoriť nový účet