Nátierka z medvedieho cesnaku so špaldovou bagetou

  • Sharebar

Nátierka:

2 hrste medvedieho cesnaku 

1 vajce 

20 g masla

soľ 

 

Špaldová bageta:

300 g špaldovej hladkej múky

300 ml bieleho plnotučného acidka  

1 ČL vínneho kameňa

1 ČL sezamu 

1 ČL slnečnicových semienok 

štipka muškátového oriešku 

štipka rozmarínu 

1,5 ČL himalájskej soli 

 

Počet porcií: 3   Čas prípravy: 1 hodina 10 minút

 

Domáce špaldové bagetky si pripravíme bez dlhého miesenia a bez kvásku. V mise si zmiešame všetky suroviny, rýchlo premiešame, premiestnime na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 časti, keď chceme menšie bagetky alebo na dve časti. Z cesta môžeme pripraviť aj malý chlieb. Všetky 4 časti premiestnime na pekáč, nezabudneme vymastiť kokosovým olejom. Bagetky ešte potrieme acidkom a dáme piecť do rúry na približne hodinu na 180 °C. Špáradlom skúšame, či sú bagety hotové, vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť na mriežke. Môžeme ich zakryť vlhkou utierkou, aby zmäkli. Kým sa bagetky pečú, pripravíme si nátierku z medvedieho cesnaku. Medvedí cesnak nakrájame na drobno, pridáme nakrájané vajce, uvarené na tvrdo a zmäknuté maslo. Vymiešame nátierku, jemne posolíme a podávame s nakrájanou bagetou a čerstvou kávou.

 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet