Obrátený hruškový koláč s orieškovým krémom

  • Sharebar

3 vajcia 
20 g masla 
2 PL trstinového cukru alebo iného sladidla (med, agáve, stévia)
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
120 g ovsenej múky 
1 dcl mlieka 
250 g hrudkovitého tvarohu 
2 hrušky nakrájané na malé kocky 
2 hrušky na vyloženie tortovej formy 
 

Orieškový krém:

250 g ricotty 
1 ČL škorice 
1 PL agáve sirupu 
1 PL mandľového masla (vymixované madle)

Porcie: 6 Čas prípravy: 1 hodina 

Dve väčšie hrušky nakrájame na plátky, tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho medom, hrušky poukladáme na tento papier. Nezabudnite ich vyložiť aj po obvode, tak aby išla jedna hruška poza druhú (viď. na foto). Vajcia si vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknuté maslo (alebo zohriaty kokosový olej), teplé mlieko, primiešame tvaroh, múku, prášok do pečiva a hrušky, ktoré sme v mixéri posekali na malé kúsočky. Vznikne nám hustejšie cesto, snažte sa ho vyliať pomaly tak, aby sa nevylialo mimo hruškového orámovania. Keď sa vám to nepodarí, nevadí, koláčik bude chutný aj tak :-) Pečiem na 180 °C asi 40 minút, kým cesto nezhnedne. Keď vychladne obrátime ho naopak, tak, aby boli hrušky hore a ozdobíme ho orieškovým krémom, ktorý si pripravíme zmiešaním ricotty, sladidla, škorice, a mandľového masla. Tento krém môžete vynechať alebo ním potrieť celý vrch koláča, je to na vás. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet