Obrátený jablkový koláč

  • Sharebar

2 vajcia
2 PL trstinového cukru
20 g masla alebo kokosového oleja
2 dcl mlieka
1 PL jablkovej vlákniny (môžete vynechať, keď ju nemáte)
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
100 g ovsenej múky (pomleté ovsené vločky)

4 jablká 
1 ČL škorice 
štipka badyánu 

Porcie: 4 Čas prípravy: 15 minút 

Tento koláč si pamätám z detstva, dnes som sa ho rozhodla upiecť, no po svojom :-) Milujem spojenie jabĺk a škorice, na tom sa nedá nič pokaziť, preto neváhajte a vyskúšajte si ho pripraviť. Moje jablká boli domáce, sladké, preto som použila iba minimum cukru do cesta, no vôbec mu to neubralo na chuti. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubo, posypeme škoricou, štipkou badyánu a premiešame. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, zohrejeme mlieko s maslom alebo kokosovým olejom tak, aby bolo vlažné. Prilejeme k cestu a pridáme všetky sypké ingerdiencie, ktoré sme si premiešali vopred v inej miske. Do menšej formy (ja som použila 20x30) dáme papier na pečenie tak, aby boli okraje tiež vystlané. Jablká uložíme tak, aby bolo dno formy zaplnené a navrch vylejeme cesto. Pečieme na 180 °C asi 40 minút. Keď koláč vychladne, vebrieme ho z formy aj s papierom na pečenie a opatrne ho preklopíme tak, aby boli jablká navrchu. 

 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet