Orechové kolieska

  • Sharebar

Na cesto:

150g masla

40g trstinový cukor

Sladilo stévia, sukralóza, alebo iné (pridávať podľa chuti, aby bolo cesto jemne sladké)

150g  pomletých orechov

200g hladkej špaldovej múky

2 žĺtky

Džem z čiernych ríbezlí

 

Na ozdobu

70g horkej čokolády (obsah kakaa nad  50%)

40g masla

Mandľové lupienky

 

8-10 ks

60 minút

 

1. Zo zmäknutého masla, z pomletých orechov, hladkej múky, práškového cukru a zo žĺtkov vypracujeme cesto.

2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra.

3. Formičkou vykrajujeme z cesta kolieska, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160°, kým nie sú hotové. Hotové koláčiky majú byť svetlé a matné, ale nie zhnednuté.

5. Upečené a vychladnuté kolieska spájame džemom.

6. Roztopenú čokoládu s maslom necháme trocha vychladnúť, aby začala hustnúť.

7. Vrchné koliesko v strede polejeme čokoládovou polevou.

8. Ozdobíme mandľovými lupienkami.

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet