Paprikové kuracie prsia s pohánkovou ryžou

  • Sharebar

Mäsko:

4 ks kuracích pŕs

250 ml sterilizovaného hrášku (, alebo mrazeného)

1 malá konzerva paprikovej nátierky (obsahuje najmä: kapiu, cibuľu, paradajkový pretlak, štipľavé papričky..)

Soľ

Mleté čierne korenie

1 PL karí korenia

1 PL hladkej špaldovej múky

Strúhaný syr

 

Porcie: 4-5  Čas prípravy: 30 minút 

 

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na pásiky. Dáme od misy, okoreníme, premiešame a necháme chvíľu postáť. Potom ho na oleji krátko opražíme zo všetkých strán, podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Do mäsa vmiešame paprikovú nátierku a prilejeme 200 ml vody, v ktorej sme rozmiešali múku. Miešame, kým šťava nezhustne, pridáme hrášok a necháme prehriať. Dosolíme podľa chuti.

 

Pohánková ryža

1 pohár ryže

1 pohár pohánky

1 KV masla

1 PL oleja

1 KV vegety bez glutamánu

Vriaca voda

 

Porcie: 4-5  Čas prípravy: 25 minút 

 

Ryžu aj pohánku prepláchneme 2x horúcou vodou, pokiaľ voda nie je číra. Necháme odkvapkať. Do hrnca necháme rozpustiť maslo a olivový olej, pridáme ryžu s pohánkou a popražíme 1-2 minúty, aby bola ryža horúca, pridáme vegetu, zalejeme pripravenou vriacou vodou tak, aby bola  voda 1 cm nad ryžou. Premiešame a prikryjeme pokrievkou a na najmenšom plameni dusíme 7-10 minút. Ak máme sklenenú pokrievku a vidíme, že sa vytvorili malé jamky, ryžu s pohánkou odstavíme z ohňa, no neodkrývame a necháme v teple dôjsť 10 minút.

 

Vysvetlivky: KV – Kávová lyžička, PL polievková lyžica, ks - kus, dc - deciliter

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet