Pečená tekvica s kuracím mäsom na mrkve a kukurici

  • Sharebar

4 kuracie prsia 
konzerva kukurice 
3 mrkvy 
1 cibuľa
olivový olej 
soľ 
grilovacie korenie 
2 kg tekvice na pečenie 

Porcie: 4 Čas prípravy: 45 minút 

Tekvicu na pečenie ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme na dve časti, vydlabeme semienka a nakrájame na pásiky. Uložíme ju na papier na pečenie, jemne pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a pečieme v rúre (funkcia s ventilátorom) na 180 °C asi 30 minút. Kým sa tekvica pečie, pripravíme si mäso. Umyjeme ho, osušíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a mrkvu tiež nakrájame na kocky, orestujeme ich na troche olivového alebo kokosového oleja, pridáme mäso, štipku soli a girlovacieho korenia a dusíme, kým nebude mäso mäkké. Pred dokončením pridáme konzervu kukurice, ktorú sme predtým precedili a umyli. Na tanier naservírujeme tekvicu, mäso a ochutíme čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Niektoré články si môžu prečítať celé len prihlásený užívatelia.

  • Pre zobrazenie kompletného obsahu je potrebné sa prihlásiť.
  • V prípade, že ešte nemáte u nás zriadený používateľský účet, tak sa zaregistrujte.
Kategória: 
Recepty: 

Vytvoriť nový účet